Geri Dön

Yalıtımlı Prefabrik Ev

Karmod 09.05.2023

Yalıtımlı prefabrik ev ürünü genelde tüm konutlar için geçerlidir. Hem duvar panelleri olsun hemde çatı paneleri arasında gerekli ısı ve ses yalıtımlarını sağlayacak malzemeler mevcuttur. Fakat burada dikkat edilmesi gereken kullanılan panellerin arasında izolasyon ve yalıtım malzemesinin kalitesi ve işçiliğidir.

Duvarlar arasında doğru bağlantılar sağlanmadığı taktirde, duvar panellerinin arasında bulunan yalıtım malzemesinin bir anlamı kalmamaktadır. Ayrıca zemin betonu işinin ehli insanlar tarafından yapılmalı ki, zeminden gelecek olan herhangi bir sıvı ile temasta tüm duvarlarda sorunlar yaşayabilirsiniz. Firmamızın tüm panelleri tüm dünyada kabul görmüş sandviç paneller kullanılmaktadır. Belirli kalite sertifika ve üretim sertifikalarına sahip olan yalıtım malzemelerini bölgenin iklim ve doğa koşullarına göre revize ediyoruz. Örneğin Erzurum ilimizde bulunan kar yükü ile Rize ilimizde bulunan yağış miktarı arasında oldukça büyük ağırlık farklılıkları oluşmaktadır. Bölgeye ve iklim koşullarına uygun statik hesaplamaları yapılmalı ve buna uygun şekilde yalıtım ve şase standartları belirlenmelidir. Ege veya Marmara bölgesinde kullanılan ya da bu bölgelerde ki teknik özelliklere sahip bir ev kesinlikle kar yükü ve m²’ye düşen yağış miktarının litresi aynı olmayacağından evinizde bir çok sorunla karşılaşacaksınız.

Yalıtımlı Prefabrik Ev Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Bulunduğunuz bölgeye uygun teknik özelliklere sahip bir ev seçimi
  • İklim koşulları ve bitki örtüsü
  • yaz ve kış mevsimindeki sıcaklık farklılıkları
  • Evin kurulacağı zemin bilgisi ve buna bağlı olarak gerekli izolasyonu yapılmış zemin betonu
  • Paneller arasında kullanılacak yalıtım malzemesinin tipi
  • Çatıda kullanılacak malzemeler ve çatı izolasyonu

Yukarıda belirttiğimiz maddeler kesinlike ev almadan önce dikkate almanız ve teklif isterken kesinlikle satıcı firmaya bunları iletmeniz gerekmektedir. Profesyonel bir firma zaten sizin evi yapacağınız bölgenin iklim şartlarına uygun bir ev modeli tavsiye edecektir. Fakta siz yine de bu maddeleri aklınızın bir köşesinde tutarak prefabrik evinizi satın alabilirsiniz.

Biz Sizi Arayalım

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız